Isnin, 22 September 2014

Kalau dulu !! 'Skit skit menjeling .. tu tak lagi bab mencubit..."


Dating tapi tak solat ?

Dating mmg best ... Masyuk .. lupa dunia ... semua wangi time ni .. Kalau berborak pun tisu senantiasa di tangan .. Ketawa je mesti tutup mulut .. Skit skit menjeling .. tu tak lagi bab mencubit .. " ala u niii " .. kan kan .. Bila masuk waktu solat, apa cita ? (Gambar sekadar Hiasan)

Ni aku mau cerita skit pengalaman aku dikenakan dek wife aku .. huhu.. dulu jahil giler aku .. Bab solat ni , tak jaga langsung .. Serius ni .. bukak pekung ni .. Tujuan untuk kebaikkan bersama yer.. Kalau takat nak solat pun , solat Jumaat n tunggu time raya je ..tu pun miss gak .. huhu .. berdosanyer .. huhu.. tak per ..cerita lama ..semoga Allah mengampuni dosa dosa aku dulu .. dan juga akan datang ..

Masa memula aku kenal wife aku ni , aku tau dia mek kelate ... orang kata ( orang yang kata ) mek kelate ni , bab agama jaga .. Wallahualam .. tapi awek yang aku kenal ni ( skang wife la ) dulu sekolah arab ( maahad muhammadi ) .. kira setiap kali aku nak kuar dating , aku kena telan air liur dulu .. kenapa ? huhu ..

Tak kira kat mana .. aku kena tau .. di mana surau ... kalau kat SOGO , di manakah surau .. Kalau di KLCC , semua orang tau kan .. Di Sg.Wang , dimanakah terletaknya surau .. maunya tak , masuk waktu .. tanya kat mana surau .. Kalau tak tau malu la kan ...

Nakak dijadikan cerita , satu hari tu dia tanya aku .. masuk waktu dah ni .. jom solat sekali .. huhu.. aku senyum je la .. aku bawak dia g surau .. sampai kat surau .. dia masuk , aku tunggu kat luar .. huhu.. bengong ...

Aku perasan dia tau aku tak masuk surau .. Satu hari tu .. dia ajak aku g makan satay kat Bangi .. Aku on je la .. dok dating ni .. hehe .. Masuk waktu maghrib , dia berenti kat stesen minyak Shell .. aku tanya wat pe ? Nak solat katanya ..

Dia turun .. dia ajak aku sekali .. suh teman .. aku follow jer la .. sampai kat surau tu ..

" Gi la solat dulu .. pastu baru g makan " .. Aku terkedu je la .. mau tak mau , amik wudhu , solat terus ...

Pilihan yang mana patut dijadikan teman hidup ... yang membawa ke syurga atau neraka ...

Sejak dari tu , haaaa... kuar mesti singgah masjid .. nak mudah .. dating area masjid putra je ... hahahaha ...

Aku cerita ni bukan nak bangga diri .. cuma nak peringat diri jer ..
sumber : Ben 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jihad Ekonomi

Jihad Ekonomi
Klik ke FB Jihad Ekonomi

www.Facebook.com/bnselamatkankedah

www.Facebook.com/bnselamatkankedah
SELAMATKAN NEGERI KEDAH [klik Gambar di atas]

http://www.darulamanfm.com/

Berita Pilihan Orang Kedah