Wednesday 29 August 2012

KECOH !!!!! BILA LAGU 1 MALAYSIA DI PERDENGARKAN #Merdeka55

time-time rehat jom kita layan kejap lagu "1 Malaysia" al maklumlah musim perayaan di samping tu plak hendak menyambut kemerdekaan yang ke 55.

seluruh warga negara bersatulah hati... teruskan usaha.... agar kita mencapai kejayaan...
GAGASAN 1MALAYSIA

Gagasan 1Malaysia merupakan konsep unik yang perlu diterima oleh semua pihak di negara sebagai lambang komitmen dan usaha oleh rakyat demi mencpai yang terbaik untuk negara. Perdana Menteri berkata ia sangat berbeza dengan konsep satu negara yang diamalkan di negara lain yang mengutamakan keadilan sosial buat semua kaum dan penduduknya. simbol 1Malaysia merupakan jenama hebat yang perlu disayangi oleh rakyat. simbol itu sangat unik kerana menggunakan nombor satu yang dimasukkan dengan bendera Malaysia.
Bagi menyemarakkan lagi kempen gagasan 1Malaysia kerajaan perlu memperbanyakkan aktiviti yang boleh melibatkan pelbagai kaum seperti kebudayaan dan permainan untuk dilaksanakan disetiap peringkat masyarakat 1Malaysia. Pemimpin perlu turun padang melihat sendiri permasalahan rakyat setiap kaum tanpa mementingkan status pemimpin itu sendiri. Dengan itu semua agensi kerajaan perlu memainkan peranan yang lebih daripada sekarang dalam mewujudkan perpaduan kaum.


Sumber Maklumat:
Jabatan Penerangan Malaysia
November 2009

No comments:

Post a Comment