Tuesday 19 March 2013

#KUIN di Kuala Ketil dah macam 'PENJARA'.Azizan Razak kecut teloq'. #TukarKedah @hmetromy


Pagi tadi aku mendapat berita mengenai satu Majlis yang akan di hadiri oleh MB ditaktor Azizan Razak di KUIN Kuala Ketil. Majlis yang akan berlansung pada pukul 3.00 petang.

Sesudah aku sampai di hadapan pintu masuk ke Kolej tersebut, "mak ai'..Aku terkejut hampir 15 penganut PAS yang mungkin juga unit anul PAS di tugaskan menjaga pintu masuk KUIN tersebut.


Apabila kawalan ketat dilakukan oleh Unit Keselamatan KUIN dan dibantu oleh Unit Amal PAS dan Agen PAS dikalangan MTD Kuala Ketil.


mereka masing-masing memakai baju berlogo PAS dan Unit Amal, dan sebahagiannya lagi memakai vest berlogo Majlis Tindakan DUN PAS Kuala Ketil.

Kalau dulunya mereka kata skuad BERSIH adalah agen UMNO, maka sahlah Jamil, Wan Su Camry, Latifah, Rohani, Kapten H dan semua kuncu-kuncunya adalah agen PAS

Bagaimana tidaknya, semua keputusan dan kuasa diberikan kepada agensi PAS seperti Unit Amal dan MTD KK.Mereka bertindak dengan serakah mengusir kereta kakitangan KUIN, mereka serakah dengan menahan kakitangan KUIN, mereka serakah dengan menghambat kakitangan KUIN. Adakah ini yang KUIN mahukan dalam melaksanakan kerja secara Islam.

Apa kuasa yang Jamil, Wan Su Camry dan kapten Halim berikan pada mereka sehingga berani menghalang kakitangan KUIN sebegini rupa? Kurang hajar sungguh mereka itu . 

Mereka bertopengkan Islam  hanya mahu mempertahankan Azizan. 

sumberSent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

  1. TERUK SUNGGUH PAS NI. KUIN PUN NAK DIJADIKAN LUBUK POLITIK PAS. JANGAN LA MCM TU...KEKALKANLAH KUIN SEBAGAI PUSAT ILMU BAGI MEMARTABATKAN ANAK BANGSA. CUKUP2LAH DENGAN NAFSU POLITIK YANG KOTOQ TU...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau benar srpt apa yang dikatakan maka alamat tak lama dah la PAS ni nak memerentah kedah

      Delete