Friday, 8 March 2013

Gempar !! Penfitnah dan penceroboh website @NajibRazak berjaya ditahan. @PDRMsia @1Malaysia"diburu Pihak Polis kerana memfitnah Datuk Seri Najib meletak jawatan"Penggodam Wanita, Sofea Hana Berjaya Ditangkap | Seorang penggodam komputer yang dikenali sebagai Sofea Hana yang telah diburu Pihak Polis kerana memfitnah Datuk Seri Najib meletak jawatan akhirnya ditangkap di sini, kata polis Bukit Aman petang semalam.

“Apabila ditanya apa yang dilakukan dengan website tersebut, dia menjawab godaman itu sekadar suka suka ,” kata Timbalan Ketua Polis Bukit Aman, Datuk Azhar Othman Yaakub.

Menurutnya, pihak Suruhanjaya telah mengambil tindakan drastik atas dakwaan memfitnah keterlaluan ke atas Datuk Seri Najib. Menurut sumber, Sofea Hana telah deactivate akaun facebook beliau, http://www.facebook.com/sofea.hana.9 selepas mengetahui identitinya sedang dicari pihak berkuasa.

“Dia telah menggodam lebih dari 10 website kerajaan malaysia atas dasar politik. Terdahulu beliau telah mengupload video pendakwah bebas, Ustaz azhar idrus atas dasar politik,” tambah ketua polis tersebut.

Wanita itu ditahan di lokasi kediaman beliau petang tadi.

–AFP

Kepada penfitnah serta mereka yang menghina dan mengeluarkan kenyataan yang boleh menggugat kedaulatan negera. cepat-cepat insaf...

1 comment:

  1. Sayang anak melayu rupa lawa tetapi perangai dan sikap amat memalukan.

    ReplyDelete