Sunday 22 April 2018

#PRU14 : USTAZ HASAN SAAD CABAR AZEEZ RAHIM DI PARLIMEN BALING. P16

Image may contain: 6 people, people standing and outdoor

Pada Pru 13 yang lepas nama beliau juga di sebut-sebut menjadi calon bagi DUN Kupang.
Ustaz Hasan yang sebelum ini menjawat jawatan sebagai Setiausaha PAS kawasan Baling. 
Tetapi Pada PRU 13 lalu beliau tidak di calonkan....

Kali ini Ustaz Hasan tampil dengan lebih berani, entahlah admin pun tak tahu "makjum' yang ustaz Hasan telang... mungkin kekuatan dari semangat ahli PAS sendiri yang mendorong beliau untuk menyahut cabaran  di peringkat parlimen,  MENENTANG CALON dari Barisan Nasional DSP Azeez Rahim yang juga merupakan sahabat baik Ustaz Hasan.

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Ustaz Haji Hassan bin Saad,  61 tahun berendidikan Diploma Pendidikan Islam, Maktab Perguruan Islam, merupakan pesara guru di Sekolah Menegah Kebangsaan Jerai. Ustaz Hasan merupakan juga merupakan seorang Imam Khariah Masjid Azizi, Kampung Tanjung. Boleh lihat aktiviti Ustaz Hasan di sini :- ydpPasKawasanBaling

Seorang guru Agama sebuah Sekolah Kebangsaan berjaya menewaskan penyandang YDP PAS kawasan Baling, Ustaz Abdul Rahman Bin Yahaya memeperolehi  307 undi manakala Guru agama tersebut Ustaz Hasan Bin Saad memperolehi undi sebanyak (373) undi. Ustaz Abdul Rahman merupakan penyandang YDP PAS sebelum ini merupakan Pengetua Sekolah Men. Agama Yayasan Khariah Kg Pisang serta Tokoh Maal Hijjarh peringkat Negeri Kedah.

Klik Disini : Pengetua Pondok Yayasan Khariah Gagal


Semoga kepimpinan PAS kali ini lebih padu serta dapat membentuk sebuah perpaduan kearah Islam yang sebenar.

No comments:

Post a Comment