Monday, 4 March 2013

Terkini !!! Krisis #LahadDatu merebak ke Baling ? #Pray4Sabah #DemiRakyatBalai POLIS Baling di "datangi" mereka yang berbaju "pink"

Pendedahan dari Perisikan Filipina melalui media massa berhubung  kerjasama Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Anwar Ibrahim didalam pencerobohan pengganas di Lahad Datu Sabah. Ketegasan Puteri UMNO bahagian Baling melalui ketuanya Puan Suriati tampil berani membuat laoporan Polis berhubung kenyataan Tian Chua dan dakwaan Anuar Ibrahim mempunyai hubungan sulit dengan pengganas. 
Ketua Puteri UMNO membuat laporan Polis.


Beberapa demonstrasi oleh rakyat Malaysia telah diadakan secara berterusan di seluruh negara bagi mengecam tindakan Anwar dan Tian Chua yang disifatkan sebagai pengkhianat negara.

Dengan menaikkan sepanduk bertulis "Tian Chua Jangan Hina Pasukan Polis" dan beberapa desakan lain oleh Pegerakan Puteri UMNO Bahagian. Puan Suriati Che Mid, berharap lebih banyak lagi NGO serta pihak yang sayangkan Agama, Bangsa dan Negara akan tampil membuat laporan POLIS, Mengutuk, menyanggah dan menyelar tindakan "biadap" pemimpin parti politik  pembangkang (PR) itu. Puteri UMNO Bhagian Baling, memandangkan serius perkara yang berkaitan dengan keselamatan dan kedaulatan negara, Kerana pihak Pembangkang yang kian terdesak sanggup melakukan apa sahaja tindakan dan memperjudikan kedaulatan negara semata-mata untuk mencapai cita-cita politik.
  

Sebelum ini media berpengaruh Reuters dan Inquirer News Filipina memetik sumber perisikan negara tersebut tentang penglibatan seorang pemimpin Pakatan Rakyat didalam pencerobohan militan Sulu di Lahad Datu.


Selain itu, gambar pertemuan Anwar dan pemimpin MNLF, Nur Misuari juga didedahkan sebagai menguatkan lagi dakwaan wujud agenda sulit Pakatan pembangkang di Malaysia dengan peristiwa berdarah tersebut.

P/S : celaka punya tian chua...? Kesedaran dan keperihatinan rakyat Malaysia kini bangkit mendesak agar Ketua pembangkang tersebut dikenakan tindakan oleh kerajaan.

2 comments:

 1. Anwar dah tersilap langkah kali ini. Dia sebenarnya mengajak puak sulu ni dtg dgn 1 sbb saja. Cuba fikir..kenapa semasa mereka sampai saja setelah berbincang, mereka mengatakan hendak berjumpa dgn seorang 'pesonaliti'? Anwar lah orgnya. Nah..itu mmg sudah dirancang oleh anwar.

  Jestru, jika anwar hari itu dibenarkan berjumpa dgn mereka, nescaya mereka akan pulang dgn aman. Namun, polis tidak mengizinkan permintaan mereka. Jika tidak, hari ini anwar akn mengatakan, beliau adalah HERO dlm menyelesaikan isu tersebut. Kerajaan tidak berupaya serta lemah..itulah tektik anwar yg jijik.

  Allah mengetahui isi hatinya. Keadaan jadi sebaliknya. kalo tidak, hari ini penyokong2nya akan menjulang anwar sebagai WIRA negara yg direkanya.

  Persoalan kpd sultan sulu pula, kenapa begitu BODOH mempercayai anwar? Mudah sekalikah memberi sesebuah negeri atau negara seperti mengembalikan kereta atau rumah? Apakah dgn kuasa sebagai PM akan begitu mudah dia menyerahkan Sabah begitu saja tanpa tentangan dari penduduk Sabah itu sendiri? Mustahil bukan? Jika saja org sulu blh berfikir sejenak, pasti mereka tahu bahawa mereka sebenarnya telah tertipu dgn sandiwara anwar. Pengroban mereka hanyalah sia-sia. Mereka tidak tahu yg sebenarnya, Anwar hanya ingin mendapatkan NAMA yang GAH sekiranya isu LD ini dgn rundingan dari dia sendiri.

  Mereka telah menjadi BONEKA yg disusun atur oleh manusia Berhati SYAITAN dan berjiwa YAHUDI.

  ReplyDelete
 2. sutan ni dah POKAI janji dapat duit

  ReplyDelete