Wednesday 4 January 2012

ANGUK-ANGUK...GELANG-GELENG

IKUT SAJE.....

Kerana agenda politik sebuah parti pembangkang yang mengunjurkan bahawa slogan mereka "Membangun Bersama Islam" adalah jawapan mutakhir kepada kepimpinan negeri dan Persekutuan yang mereka sifatkan "taghut", "zalim" dan "tidak Islam".Ketika itu terdengar juga ungkapan-ungkapan di Kedah seperti "kalau kami la perintah Malaysia ni,kita ni nanti jadi Negara Islam, insya-Allah"; "tunggulah nanti naik la Negara Islam di Malaysia" dan"tertubuhlah Negara Islam sesudah Subuh di Malaysia ni bila kami menang (pilihan raya umum)nanti".

Ketika itu mereka seringkali melaungkan slogan "Membangun Bersama Islam" dan "Daulah Islamiah Adalah Matlamat Kami". Slogan baru sejak beberapa tahun ini adalah "Kepimpinan Ulama" namun inipun mungkin akan dijenamakan semula dek kehadiran golongan profesional di pucuk pimpinan parti itu.

Namun apakah sudah terjadi hanya dengan sekali teguran, sergahan dan arahan dari parti DAP daripada parti sekutu yang bukan Islam yang tidak pun dilakukan secara berdepan? Apakah akan terencatnya agenda Islam di Kedah?

Persoalan ini hanya boleh dijawab oleh Kerajaan Negeri Kedah yang kini memegang kuasa dan yangmencorakkan pentadbiran - sama ada secara Islam seperti mana asas perjuangan parti mereka selama ini ataupun ke arah lain yang belum dipastikan.

MADRASAH Salihiah Kanchut
itulah hasil slogan `Membangun Bersama Islam ' yang diagungkan oleh PAS selama ini,hanya MENRUNTUHKAN SEBUAH MADRASAH Salihiah Kanchut di Jalan Tambang Badak, Alor Setar Kedah.
Kini PAS sudah beralih arah kepada Negara Berkebajikan ,slogan yang direka agar selari dan seirama dengan rakan politiknya, PKR dan DAP .Semua orang tahu PAS yang berhajat sangat pada undi bukan Melayu cukup bimbang kalau-kalau nanti Karpal Singh dan rakan-rakannya  mengaum lagi.Hakikatnya siapa yang berani langkah mayat Karpal Singh.

Projek haram ini adalah salah satu cara puak pentadbiran PAS kedah cuba berselindung di sebalik nama Ladang Rakyat, namun ia hanya untuk menyapu bersih balak di Gunung Inas. Di sebalik mereka berbangga hasil balak yang kononnya lebih untung daripada masa pentadbiran BN di Kedah. Sampai sekarang mereka mengatakan balak yang di ambil adalah dari permit yang di keluarkan Kerajaan BN dahulu.
Rakyat Baling mula ragui projek Ladang Rakyat, di manakah borang rasmi dari Kerajaan Negeri untuk di edarkan kepada yang nak menyertai projek Ladang Rakyat? Sedangkan MKK sudah edarkan borang perlantikan ukur melalui sebuah syarikat jurukur.

Semasa mahu serahkan borang, perlulah di sertai dengan RM120,00 sebagai bayaran upah kepada Syarikat terbabit. Sedangkan dalam surat berkenaan tiada jaminan untuk dapat menyertai Projek Ladang Rakyat. Hebat sungguh, pemohonan tak di lakukan, terus nak di ukur.

sumber 

  & 


1 comment:

  1. Lagi lama pas memerintah, maka baling hanya tinggal pasir saja

    ReplyDelete