Friday 31 May 2013

Cubaan @n_izzah seludup 'ajaran sesat' #black505 ke Sabah berjaya diPatahkan. @PDRMsia


Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar telah dilarang daripada memasuki Sabah.

Anwar Ibrahim telah mengutuskan anaknya, Nurul Izzah ke Sabah sebagai persiapan untuk melancarkan kunjungannya ke Sabah pada 8 Jun nanti.Ketegasan pihak berkuasa Sabah untuk menghalang 'anasir' yang berhajat merosakan perpaduan dan tolenrasi kaum di negeri itu amatlah dipuji. Cubaan untuk mengeksport Blackout 505 ke Sabah, nampaknya telah gagal.

Beliau tiba di Kota Kinabalu pada petang Khamis, tetapi ditahan di imigresen.

"Mereka mahu mengusir saya. Saya akan berurusan dengan Pejabat Ketua Menteri Sabah," katanya tergesa-gesa kepada The Star dalam satu perbualan telefon.

Timbalan Ketua Setiausaha PKR Darell Leiking yang menunggu ahli Parlimen Lembah Pantai itu di lapangan terbang menerusi Twitternya berkata pada ketika itu beliau sedang menunggu senarai hitam untuk melihat jika nama Nurul turut tersenarai dalamnya.

Beliau berkata Nurul Izzah mahu melawat Sabah untuk perayaan Kaamatan.

Nurul menulis di Twitternya "imigresen Sabah mengatur penghantaran pulang saya. Saya tidak dibenarkan untuk berbincang dengan ahli Parlimen, Darrell Leiking, yang menunggu saya di sini."

Beliau juga menulis di Twitternya bahawa terdapat ahli Parlimen lain juga yang tidak akan dibenarkan masuk ke Sabah.

"Terdapat ahli Parlimen lain yang tidak dibenarkan masuk ke Sabah. Apabila nama mereka ditekan, akses dinafikan. Menurut portal Mstar.

KK nak kata :
Itulah kerana mulut badan binasa, pengajaran yang sangat berharga buat pemimpin Muda ini. Suka Menabur fitnah serta huru haran perpaduan negara. Macam 'babak seks' dia juga.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment