Isnin, 6 Mei 2013

[Video] Keganasan #PRU13 : Penganut PAS serang Pejabat Barisan Nasional Baling, Kedah. #GE13 #TukarKedah #Lainkalilah

Sememangnya Keputusan yang di umumkan semalam memihak kepada Barisan Nasional, tidak dapat diterima oleh sebilangan pengtaksub-pengtaksub PAS. Semalam di Pejabat Barisan Nasional Batu 42, Pulai, Baling. Penyokong PAS menyerang Jentera pemuda Barisan Nasional yang berkumpul untuk mengetahui keputusan PRU13.


Penyokong PAS yang dalam perjalanan pulang, selepas mendengar keputusan P016 Baling, N30 Bayu, N31 Kupang serta N32 Kuala Ketil. Nyata keputusan yang diumumkan oleh SPR semalam tidak menyebelahi PAS. Dalam kejadian tersebut, 2 remaja di bawah umur dan 3 lelaki ditahan. Tindakan pencacai PAS, sememangnya di hasut oleh pemimpin tertinggi mereka. seandainya jika kejadian ini gagal dikawal oleh pihak Polis tidak mustahil ia akan menimbulkan ketakutan di kalangan masyarakat yang akhirnya memberi kesan langsung yang boleh menjejaskan keputusan PRU-13.Jika ia berterusan dan perasaan takut serta bimbang semakin menguasai rakyat dan mengudang campur tangan asing.

Keganasan dan membuat kacau sebegini sememangnya sudah sinonim dengan PR. Sememangnya amat mudah dan diorong oleh pemimpin mereka. Para penyokong tegar yang rata-ratanya agak emosional dan mudah terangsang dengan kata-kata hasutan pemimpinnya 

Apabila Barisan Nasional memenangi 2 kerusi DUN iaitu Kupang Harun Aziz 14407 PAS 12523  majoriti 1884 dan Bayu YB Datuk Azmi Che Hussain 17240 PAS 13108 majoriti 4132. manakala Parlimen Baling di menangi Datuk Azeez Rahim 43504 PAS 38,319 Majoriti 5185. Manakala DUN Kuala Ketil di menangi calon PAS. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jihad Ekonomi

Jihad Ekonomi
Klik ke FB Jihad Ekonomi

www.Facebook.com/bnselamatkankedah

www.Facebook.com/bnselamatkankedah
SELAMATKAN NEGERI KEDAH [klik Gambar di atas]

http://www.darulamanfm.com/

Berita Pilihan Orang Kedah