Monday 31 December 2012

#Amanat : Presiden PAS Hadi Awang VS Cikgu Non al-Afghan (Memali). LIve di @RTM_MalaysiaPengarang buku Airmata Memali dan Kafirkah Aku, Cikgu Non al-Afghan dihina oleh Hadi Awang.
Kata Hadi "Dia cikgu sekolah rendah sahaja, mengajar A, B, C sahaja dan tak layak untuk komen amanat saya".
Cakap Hadi seolah-olah menafikan peranan Cikgu Non yang berusaha keras membangunkan madrasah dan menjadi guru di Madrasah Kg Memali. "

“Saya minta supaya diberi peluang secara langsung sejam oleh RTM dan TV3. Beri satu jam biar saya jelas, lepas itu masyarakat boleh nilai,” kata beliau selepas melancarkan Petugas Muslimat Marang PRU13 di Dewan Tok Guru, Rusila, Marang.

APA-APA KITA TUNGGU AKAN ADAKAH RTM AKAN MEMBERIKAN SLOT UNTUK MEREKA INI.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata, pihaknya tiada masalah untuk menyiarkan penjelasan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkenaan isu Amanat Haji Hadi.

Bagaimanapun kata beliau, ia boleh dibuat secara rakaman dan bergantung kepada pertimbangan RTM sama ada ia sesuai dijadikan bahan berita atau sebaliknya.
"Kita minta Datuk Seri Hadi beritahu lokasi penjelasan itu hendak dibuat rakaman_kenyataan Menteri penerangan.


P/S: Cayalah....kita tunggu dah lihat lah.... sapa yang nak kena....MACAMANA HADI AWANG BERTEMBUNG dengan Cg. Non.  1 comment:

  1. beri peluang juga kpd mufti2 membuat kupasan berdalil al quran dan al hadis

    ReplyDelete