Sunday 30 December 2012

Pelakon Filem Agama GAGAL kawal Nafsu.wanita murtad

Pelakon Filem Agama Ayat-Ayat Cinta Murtad Angkara Cinta


Ayat-Ayat Cinta Murtad Angkara Cinta | Betullah pepatah melayu kata bahawa cinta tu buta.. Buktinya, sorang pelakon wanita cantik yang pernah membintangi sebuah filem agama, MURTAD kerana cinta..

Korang kenal tak dengan nama Rianti Cartwright? Tak kenal ye? Kalau gua sebut nama Aisyah dalam filem 'Ayat-ayat Cinta'? Korang kenal tak?

Pelakon cantik tu diberitakan dah murtad apabila memilih untuk berkahwin dengan seorang lelaki Kristian.. Dia memilih untuk gadaikan pegangan agama dia semata-mata kerana cinta..

Ketika ditemubual oleh media Indonesia tentang status agamanya, pelakon tersebut menjawab.., “Bagi saya, ada yang boleh dikongsi bersama dan ada yang tidak boleh.”

Rianti bagaimanapun berkata dia bahagia setelah menjadi isteri kepada Alfonso Nainggolan atau Cas, selepas berkahwin pada 17 September lalu di Gereja Old St Patrick, New York, Amerika Syarikat.

“Saya sekarang amat bahagia,” kata aktres berusia 28 tahun itu.

P/S : Tak mahu benda ni Jadi kat Malaysia. Tetapi ada juga Golongan politik tertentu cuba menerapkan fahaman Pluralisme kepada rakyat Malaysia. HAK KEBEBAS BERAGAMA.

No comments:

Post a Comment