Thursday 27 June 2013

#CINARASIS : Undi DAP tapi bila susah BN pula yang dicari. @tonypua #BLACK505 #KL622

Sikap perkauman DAP semakin terserlah hari ini apabila Ketua Publisiti parti itu, 

Tony Pua mencadangkan pasar Ramadan juga ditutup kerana didakwanya 
akan menyebabkan kesesakan lalu lintas.

Ketua Menteri Melaka tak payah nak melayan nyalakan anjing-anjing rasis. Tutup jer. Jongker Wlak tu TIDAK LANGSUNG melabangkan budaya Malaysia atau Melaka. Nak tanyer, Melaka negeri cina ker? Pintu gerbang yang amat cinaan pun menyakitkan hati. Tutup dan buang pintu gerbang. Tak perlu kita membangga atau menonjolkan budaya kecinaan. Suruh anjing-anjing menyalak kat Ketua Menteri Pulau Pinang yang telah banyak menjahanamkan perniagaan dan periuk nasi orang-orang melayu dan orang islam di sana. ABC !!!! {komen blog}

Kenapa tidak menyalak sewaktu kerajaan negeri Pulau Pinang menghalau peniaga melayu dan india serta menghalau penduduk berbangsa melayu dan india daripada tanah yang mereka duduki berkurun lamanya..sedangkan para peniaga cina dan penduduk cina dibiarkan berniaga dan kediaman tak pernah diusik...

Idris jelas kekeliruan Jonker Walk

Kerajaan negeri tidak pernah mengarahkan perniagaan di Jonker Walk di sini, ditutup bagi aktiviti penjualan pelbagai barangan cenderamata setiap hujung minggu.

Sebaliknya, Ketua Menteri, Datuk Idris Haron (gambar) berkata, kerajaan negeri hanya membuat keputusan membuka semula jalan raya di sekitar Jonker Walk yang sebelum ini ditutup setiap Sabtu dan Ahad bermula dari pukul 6 petang hingga 12 tengah malam.

"Ada kekeliruan kerana kenyataan saya sebelum ini disalah tafsir, mesyuarat Exco sebelum ini tidak pernah mengarahkan operasi perniagaan di sepanjang jalan raya di Jonker Walk ditutup.

"Saya hanya mengarahkan jalan raya yang sebelum ini ditutup setiap Sabtu dan Ahad dibuka semula kepada lalu lintas bagi mengelak kesesakan di bandar raya Melaka," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas laporan sebuah portal hari ini yang memetik dakwaan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kesidang, Chin Choong Seong bahawa penutupan pasar Jonker Walk oleh kerajaan negeri Melaka merupakan 'pembalasan' kepada pengundi Cina yang menyokong pembangkang dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.

Kwong Wah Daily hari Isnin lalu pula memetik kenyataan Idris yang berkata, mesyuarat anggota Exco pada 12 Jun lalu memutuskan menutup pasar malam berkenaan demi memenuhi hasrat rakyat.

Mengulas lanjut, Idris berkata, keputusan membuka semula jalan raya yang ditutup itu kerana kerajaan negeri menerima banyak rungutan daripada pengguna berhubung kesesakan teruk di sekitar laluan masuk ke bandar raya Melaka berhampiran Jonker Walk setiap hujung minggu.

"Ada pengguna mendakwa untuk sampai ke bandar raya Melaka dari Plaza Tol Ayer Keroh memakan masa sehingga empat jam," katanya.

Sehubungan itu, katanya, kerajaan negeri mengambil keputusan membuka jalan raya yang sebelum ini ditutup di Jonker Walk sebagai percubaan melihat sejauh mana keberkesanannya dalam mengatasi masalah kesesakan jalan raya yang serius di sekitar Bandar Hilir. [utusan]Semoga Allah SWT mendengar suara hati kita dan menjadikan Melayu itu lebih berwibawa dalam tempoh lima tahun mendatang. Jika tidak jadilah kita lemah dan amat di MURKAI AllahSWT selama-lama nya.

No comments:

Post a Comment