Saturday, 1 June 2013

Terkini & Panas !! Sultan Ahmad Shah terkilan teguran @Khairykj @ASTROARENA #JDT #kakibola #PialaFA2013


Sukan bola sepak di Malaysia semakin panas dengan bermulanya insiden yang melibatkan pasukan Pahang dan Johaor Darul Takzim baru-baru ini.

Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Sultan Ahmad Shah menyuarakan rasa terkilan berhubung teguran Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin yang menyoal ketelusan badan induk itu sebelum ini. Menurut sinar harian.

Titah baginda, keputusan untuk mengadakan semula aksi separuh akhir Piala FA, antara Pahang dan Johor Darul Takzim di Stadium Nasional, Bukit Jalil adalah mengikut peraturan yang ditetapkan.

"Ini semua daripada keputusan daripada JKPT, ini bukanlah kehendak saya dan kalau saya baik kita bermain di Kuantan.

"Jadi kenyataan ini adalah tidak sepatutnya dari orang yang bertanggungjawab kepada sukan menyatakan FAM pilih kasih," titah baginda yang dipetik dari portal Astro Awani, hari ini.

Semalam, Khairy membidas FAM dan Persatuan Bola Sepak Negeri Pahang (PBNP) dengan menyifatkan kedua-dua persatuan itu tidak profesional.

FAM dikatakan tidak bertindak adil apabila memperuntukan 60 ribu tiket yang dikeluarkan kepada PBNP.

Manakala, PBNP pula gagal memastikan keselamatan terjamin di Stadium Darul Makmur sehingga memaksa perlawanan terpaksa ditangguhkan.

KK : Ada sahabat mengeluarkan kenyataan " Badan sukan tidak boleh diketuai oleh Sultan atau Kerabat Sultan. Tiada ruang untuk mengkritik. Sukan akan jadi mundur" Apa pendapat 'korang' plak ?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment