Saturday, 2 November 2013

#PRKSgLimau : ARWAH AZIZAN MASIH "HIDUP" . #BeraniHijrah #KEDAHAMANMAKMUR @MukhrizMahathir


Calon Pas Mohd adalah seorang ustaz tapi liat mahu minta maaf atas keslahan menipu orang2 melayu dalam DUN Sungai Limau dalam isu gambar superimposed, pada hal kepimpinan tertinggi Pas Kedah mengakui bahawa gambar itu " memang superimposed ".Kali sekali lagi "Mahpus" memperbodohkan diri dengan mendakwa 'bunting' BN di PRK Sungai Limau mengelirukan. Apa kejadahnya setelah pelbagai usaha PAS untuk memacing dan memikat pengundi Sungai Limau dengan "mengwujudkan" bahawa cahon PAS mempunyai hubgan akrab Arwah ustaz AZIZAN RAZAK gagal. Mereka bukan sahaja gagal dalam usaha untuk memperbodohkan pengundi malahan kantoi MENIPU dengan meng"edit" gambar tersebut.

Setelah pelbagai usaha gagal, termasuklah mempergunakan GAMBAR ARWAH AZIZAN (orang yang dah mati) pun boleh berada dimana-mana pelusuk DUN Sungai Limau. "tak tenang" arwah tu...tak pasal-pasal "gambar" aRWAH dipergunakan untuk kempen Politik.


Padahal, sebelum ini, 'bunting' kesemua parti-parti politik turut menggunakan gambar pemimpin-pemimpin mereka. 
Pesuruhjayanya, Datuk Mahfuz Omar berkata, perkara itu berlaku kerana pengundi Dun Sungai Limau mungkin terpengaruh atau tertipu kononnya yang bertanding itu adalah Datuk Mukhriz Mahathir, yang merupakan Menteri Besar Kedah, bukan calon BN.
Sehubungan itu, Mahfuz meminta supaya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjelaskan siapa 'calon BN' yang bertanding di Dun Sungai Limau.
"Saya nak SPR beri penjelasan siapakah yang bertanding, adakah Mukhriz ataupun Dr Ahmad Sohami Lazim? 
'Apakah untuk mendapatkan populariti kononnya seolah-olah Mukhriz lebih popular berbanding calon BN yang tidak popular. Jadi, untuk menawan hati dan pemikiran pengundi-pengundi, maka digunakan gambar Mukhriz seolah-olah calon yang bertanding di Dun Sungai Limau adalah Mukhriz,” katanya.
Di bawah adalah jawapan SPR :
Sementara itu, SPR menegaskan tiada halangan bagi mana-mana parti politik untuk meletakkan gambar pemimpin parti selain dari gambar calon yang bertanding. 
Timbalan Pengerusinya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata, perkara tersebut sudahpun dijelaskan, dibincangkan dan dipersetujui pada PRU13 dengan semua parti politik yang bertanding. 
Dasar SPR benarkan gambar pemimpin seperti PM, MB, pemimpin utama Pas seperti Datuk nik Aziz Nik Mat, Datuk Seri Hadi Awang (Presiden Pas) 
"Saya harap Datuk Mahfuz tidak perlu bangkitkan isu ini. Tiada yang mengelirukan. Pas boleh letak gambar pemimpin mereka, gambar Datuk Mahfuz pun boleh,” katanya - SH

Sepatutnya gambar Arwah tidak dipergunakan sebagai modal kempen Pas. INI SEMUA SALAH IR PHAROLRAZZI.

No comments:

Post a Comment