Wednesday 25 July 2012

Tudia,,,@tantawi100 & THE GANG PAS terdiam kena "SOUND" dengan UFB. #passesat


kita amat mudah menilai atau mentafsir seseorang itu pada luaranya. Ketahuilah orang yang soleh, alim dan warak itu boleh dilihat pada wajahnya yang bercahaya. Namun sikap berbaik sangka dengan semua orang adalah dituntut dalam Islam.Alim, soleh dan warak itu letak dalam hati menerusi imannya, letak dalam percakapan melalui lidahnya, letak pada akhlak iaitu cara hidupnya, bukan pada pakainya.


Komen Abu Aqif: Nanti ada la puak yang buat-buat tak faham kononnya UFB mintak ditepuk. Takkan tak faham kot.. UFB sindir korang je tu.. hehe ^__^

Elok la diam.. Daripada dok asyik bersorak tak tentu pasal. Hayati hadith Nabi ini:

عَنْ أَبِي هُرَیْرَةَ رَضِىَ الله عَنْهُ أَنَّ رَسُوْلَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّم قَالَ: (( مَنْ آَانَ یُؤْمِ ن بِاللهِ وَاليَوْمِ الآخِرِ فَلْيَقُلْ خَيْرًا أَوْ لِيَصْمُتْ، وَمَنْ آَانَ یُؤْمِنُ بِاللهِ وَاليَوْمِ الآخِرِ فَلْيُكْرِمْ جَارَهُ، وَمَنْ آَانَ یُؤْمِنُ بِاللهِ واليَوْمِ الآخِرِ فَلْيُكْرِمْ ضَيْفَهُ )) رواه البخاري ومسلم.

Daripada Abu Hurairah r.a., bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: Barangsiapa yang beriman dengan Allah dan hari akhirat, maka hendaklah dia berkata baik atau dia diam. Barangsiapa yang beriman dengan Allah dan hari akhirat, maka hendaklah dia memuliakan jiran tetangganya. Barangsiapa yang beriman dengan Allah dan hari akhirat, maka hendaklah dia memuliakan tetamunya. (Hadith riwayat al-lmam al-Bukhari dan Muslim.)


Debat: PRU 13: Orang Muda Pilih Siapa?

Tarikh: 19/07/2012
Hari: Khamis
Waktu: 5.00 PM
Lokasi: Karangkraf Shah Alam

Panelist:
- Ustaz Fathul Bari Mat Jahya (CEO ILMU)
- Ustaz Nasaruddin Tantawi (KP PAS)

Moderator: Prof. Dato Mohamad Abu Bakar (UM)

Dengan Kerjasama
- Sinar
- ASTRO Awani
- Bernama Radio 24
- MOBTV

kk....tahniah ILMU dan UFB yang berjuang untuk memartabatkan syiar islam di Malaysia. Di harap seluruh kepimpinan UMNO dapat merealisasikan harapan setiap rakyat Malaysia. sesungguhyan Usaha serta Kesungguhan dan keberanian ILMU wajar dicontohi oleh pejuang UMNO.

No comments:

Post a Comment