Sunday 8 September 2013

Panas !! Wanita di katakan melihat 'anu' Adi Putra melalui 'whatsapp'. #KLgangster2 @rozaidijamil #MeleTOP #rakyatnews #selebriti


Heboh diperkatakan wanita yang dimaksudkan itu adalah Nooraida Binti Abdul Talib berusia 30 tahun mengikut nombor kad pengenalan yang dibekalkan.

Adi Putra Berdepan Tindakan Penjara 5 Tahun Penjara Jika Bersalah. Harian Metro hari ini menyebut, pelakon popular tanah air bakal berdepan hukuman penjara lima tahun atau denda atau kedua-duanya jika siasatan mendapati dia bersalah terhadap dakwaan menghantar gambar alat sulitnya melalui aplikasi Whats App Mesengger (WhatsApp) kepada seorang wanita berstatus isteri orang.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara (JBU) Asissten Komisioner Ruslan Hassan berkata siasatan kes itu mengikut seksyen 509. Kanun Keseksaan. Bagaimanapun semua hanya boleh ditentukan mahkamah.

"Setakat ini siasatan masih dijalankan dan kertas siasatan juga masih belum dihantar kepada Pejabat Timbalan Pendakwa Raya", katanya.

Pada masa sama Ruslan berkata pihaknya masih menunggu laporan analisis yang dibuat terhadap telefon bimbit milik wanita lingkungan 30-an terbabit.

"Telefon bimbit itu disita sebelum dihantar ke makmal forensik untuk dianalisis bagi membantu siasatan kes ini. Kami masih menunggu hasil analisis berkenaan bagi proses selanjutnya.

Berdasarkan satu laporan polis seorang lelaki dipercayai suami kepada wanita terbabit, pelakon itu kononnya di dakwa menghanar gambar berkenaan melalu WhatsApp kepada isteri pengadu.

Pengadu yang juga ahli perniagaan berusia 56 tahun mendakwa pelakon ini berkomunikasi dengan isterinya sejak penghujung Julai lalu dan berlarutan sehingga Ogos lalu.

Suami wanita itu dikatak menemui perbualan pelakon berkenaan dengan isterinya selalin gambar terbabit sebelum melaporkannya di balai Polis Skudai. Manakala si pelakon pula turut membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju mendakwa dia diugut seseorang.

Malah akaun Twitter yang menggunakan nama Aida Anne Fasha (@aidafasha) juga dikatakan milik wanita tersebut dan beberapa status yang ditulis melalui akaun itu seakan menggambarkan keadaan yang berlaku ketika ini.

KK : Dasyat !!! Sedih dengan industri hiburan sekarang ni.....Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

  1. Dah di namakan 'Pelakon'. Semua pun boleh di lakonkan. Termasuklah yang uncensored.

    ReplyDelete