Wednesday 13 February 2013

Gempar !!! Siapa sebenar Mat Indera (PKM). Benarkah wujud reka bentuk luaran Kubur beliau mempunyai persamaan dengan rekabentuk "jirat" Cina.

Ini yang di dakwa kubur Mat Indera (pkm)


Gambar reka benuk jirat cina.
Ikuti kupasan serta video dari sahabat yang Mengikut penduduk Kampung Jambu Taiping, mengbonkarkan kubur Mat Indera yang sebenar adalah menyerupai Jirat Cina. Adehh! Biar betul! Melayu ke Cina Mat Indera ni?Sebenarnya kisah nama Mat Indera menjadi begitu hangat setelah timbalan presiden PAS mengeluarkan kenyataan menyokong serta mengiytiharkan pemimpin PKM itu iru sebagai "Hero" dan pejuang Kemerdekaan.

Mat Sabu Menjunjung Wira Komunis Dalam Sejarah Bukit Kepong


Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu terus membuat gilanya apabila mencetuskan kontroversi baru apabila menganggap pengganas dalam Kompeni Pasukan Ke-4 Parti Komunis Malaya (PKM) yang menyerang dan membunuh anggota keselamatan dan keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong sebagai hero sebenar.

Menurutnya, Muhammad Indera, lelaki Melayu yang bersekongkol dengan Goh Peng Tun dan 200 anggota komunis adalah hero sebenar, bukannya 25 anggota polis dan keluarga mereka yang mempertahankan diri dalam serangan di balai polis itu.

Dalam ceramahnya di Tasek Gelugor, Pulau Pinang 21 Ogos lalu, Mohamad turut mendakwa Dato’ Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman tidak layak dianggap sebagai pejuang kemerdekaan kerana tokoh tersebut adalah pegawai British.

Beliau juga berikrar untuk mengubah semula sejarah kemerdekaan negara jika pembangkang berjaya merampas Putrajaya kerana dakwanya, sejarah yang tertulis pada hari ini tidak memaparkan fakta sebenar selain hanya memihak kepada UMNO.

“Dekat nak merdeka nanti, siarlah cerita mengenai Bukit Kepong. Bukit Kepong ini, polis yang mati itu polis British. Hat (yang) serang Bukit Kepong itulah pejuang kemerdekaan yang sebenar, yang serang Bukit Kepong itu Mat Indra (Muhammad Indera). Dia Melayu tapi semua sejarah itu ditutup.

“Jins Shamsudin (Tan Sri) buat filem, Jins Shamsudin itu orang UMNO. Cerita Bukit Kepong (yang dibuat Jins) hat serang itu pula penjahat, hero yang mempertahan balai polis. Padahal Mat Indera yang mengetuai operasi itu akhirnya dihukum gantung,” katanya dalam ceramah itu.

Dalam tragedi berdarah Bukit Kepong yang bermula kira-kira pukul 5 pagi pada 23 Februari 1950, satu persatu anggota keselamatan dan ahli keluarga mereka gugur selepas diserang dari setiap sudut oleh 200 pengganas komunis, malah sebahagian daripada mangsa dicampak hidup-hidup ke dalam api.

Mohamad mendakwa semua sejarah negara adalah bohong apabila pegawai British diangkat sebagai pejuang kemerdekaan manakala yang melawan British menjadi penjahat.

“Semua sejarah negara kita bohong, pegawai British jadi pejuang kemerdekaan, lawan British jadi penjahat. Siapa pegawai British? Dato’ Onn dan Tunku Abdul Rahman itulah pegawai British. Tapi bila tiba bulan merdeka hanya mereka yang ditonjolkan. Kalau begitu UMNO seorang sajalah yang merdeka, betul tidak,” tuduhnya.

Saya juga mengajak semua orang Melayu dalam UMNO agar menyertai parti DAP kerana merekalah hero sebenar. [Mat Sabu Menjunjung Wira Komunis]

No comments:

Post a Comment