Sunday 24 February 2013

Giliran @MukhrizMahathir bantai tok zizan #TukarKedah
Masalah Dalaman Pas Di Kedah Menunjukkan Azizan Gagal Mentadbir – 

JERLUN, 23 Feb –  Masalah dalaman Pas di Kedah sehingga anggota parti itu di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Siputeh mendesak Menteri Besar meletak jawatan menunjukkan Datuk Seri Azizan Abdul Razak gagal menyelesaikan masalah dalaman parti dan negeri.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir berkata kegagalan Azizan menyelesaikan masalah itu adalah perkara serius dan tidak boleh dipandang ringan.

“Dalam soal ini, Azizan telah gagal di peringkat parti dan juga negeri. Bagaimana beliau mahu menjadi pentadbir yang baik dan cekap,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan anugerah pelajar cemerlang dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012 di Wisma Umno Jerlun di sini hari ini.

Semalam 200 anggota PAS Kota Siputeh mengadakan perhimpunan aman di Megat Dewa, dekat sini mendesak Azizan meletak jawatan dengan segera bagi mengelak lebih banyak penutupan Unit Peti Undi (UPU) parti di negeri ini.

Lima UPU dalam DUN Kota Siputeh yang ditutup setakat ini ialah Megat Dewa, Kampung Pering, Kampung Sanglang, Kampung Kandeh dan Kuala Sanglang.

Pada perhimpunan aman itu mereka membangkitkan mengenai konspirasi untuk menjatuhkan calon yang dipilih oleh akar umbi melalui undi manakala calon yang didakwa menjadi kesayangan Azizan diketengahkan.      Mukhriz berkata UMNO tidak perlu campur tangan dalam perkara itu.

sumber

No comments:

Post a Comment