Wednesday 24 July 2013

Gempar #ramadhan: Pelajar Makan dalam 'Tandas' fitnah terbaru Blogger Pembangkang. #PRKKualaBesut #TolakPR #demirakyat


Penjelasan dari pihak sekolah telah pun diperolehi. Mazidul Akmal mengambil insiatif bagi menghubungi pihak sekolah untuk dapatkan maklumat lanjut.Disini

Menurut laporan beliau


"Gambar dirakamkan oleh keluarga pelajar itu  kini tersebar di internet BUKAN bilik air tetapi BILIK PERSALINAN  telah dinaiktaraf oleh pihak sekolah. Bilik sama dilengkapkan dengan dua  meja serta beberapa  sinki untuk  memudahkan pelajar bukan beragama Islam membasuh tangan mereka," sumber.

"Mengapakah mereka tidak makan di kantin?," soal saya.


"Kantin sekolah ditutup sejak hari pertama bulan Ramadan kerana kerja menggantikan pintu kayu dengan pintu  kaca. Pihak pengurusan sekolah bimbang jika dalam proses pembinaan itu, mungkin pelajar menggunakan kantin akan tercedera," jawabnya.
Jika sebelum ini (gambar 1), sebuah Blog pro pembangkang memuat naik beberapa keping gambar yang tidak lengkap, atau sengaja tidak dimasukkan secara kesuluruhan (Gambar) kami kurang pasti, tapi ianya menimbulkan rasa tidak senang dikalangan ibu bapa murid sekolah berkenaan.

Kemudian, setelah beberapa keping gambar lagi dimuat naik di Facebook yang menyaksikan bukanlah bilik air tempat budak-budak ini sedang makan di ruang yang dipercayai 'tandas'.

APA tujuan asal Amenoworld? Kenapa sembunyikan gambar-gambar yang perlihatkan papan tanda bilik persalinan dan bukan bilik air?

KK : Memang kerja pembangkang.. Sentiasa akan menfitnah dan memburukan kerajaan. Mereka akan cuba menghasut rakyat dengan pesepsi negetif.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment