Thursday 18 October 2012

MIMPI SEDIH BUAT POK NIK..Tak Ada Yang Layak Ganti Dirinya.


Seperti yang semua orang tahu didalam dunia ini mana ada yang layak selain daripada Nik Aziz menjadi Mursidol Am PAS. Telah dibangkitkan sebelum ini bahawa tahta Nik Aziz mahu dibawa hingga ke lubang kubur.

Dari jawatan Menteri Besar Kelantan hinggalah kepada jawatan Mursidol Am PAS semua ini adalah hak mutlak dinosour  politik yang semua orang tahu beliau tidak tahu makna rumah kata pergi kubur kata mari..

Untunglah BN kerana sedar akan peri pentingnya perubahan pucuk pemimpinan yang lama sanggup berhenti  dan beri peluang kepada yang muda.Zaman berubah ,transformasi sedang dalam pembikinan.

Pisau cadangkan agar istilah "dinosour","barang lama " kamus dewan bahasa diabadikan nama Nik Aziz supaya anak cucu kita tahu siapa si tua ini..

 Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat disifatkan sebagai 'terlajak cakap' apabila menyatakan tiada sesiapa yang layak menggantikan beliau memegang jawatan tersebut.
Seorang aktivis Pas, Datuk Muslim Othman berkata, sebenarnya ramai golongan ulama termasuk golongan muda dalam parti itu yang layak tetapi tidak diketengahkan dalam saf kepemimpinan.
"Kalau kata tak ada yang layak itu tak betul dan tidak harus berlaku begitu sebab ada ahli yang kepimpinannya tersorok dan tidak dicungkil dan diketengahkan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau yang pernah menyandang jawatan Timbalan Pesuruhjaya Pas Kedah mengulas kenyataan Nik Abdul Aziz dalam satu majlis bahawa tiada siapa dalam Pas yang layak menggantikan beliau untuk memegang jawatan Mursyidul Am.-Utusan
 Bercerita bab dinosor dalam pakatan cukup banyak,dari yang terlalu tua hinggalah kepada yang terlalu bodoh.

Sekarang ini Khawarij PAS begitu takbur dan sombong hinggakan lebih rela mengadai apa saja demi mencapai matlamat mereka.

Masihkah anda ingat selepas PRU11 Hj Hadi pernah menyindir dan memperlekehkan DAP, beliau dengan sombongnya berkata DAP sebuah parti dinosor yang menghampiri kepupusan.

Setelah bebasnya Anwar Berahi,dengan taktik ala yahudi,beliau berjaya memperbodohkan kedua parti DAP dan PAS,maka tunduklah PAS apabila diarahkan Anwar supaya berkerjasama dengan parti dinosor DAP.

Hj Hadi bersama PAS tika itu terpaksa menadah diri habuan selingkohan DAP parti yang digelar dinosor, bayangkan maruah dan prinsip mereka bagaikan dijentik dan diterajang begitu saja oleh golongan chauvanist ultrakiasu. Disuruh duduk maka duduklah PAS,disuruh berdiri dan tunduk maka diturutilah  PAS.

Kesemuanya adalah tindak tanduk hamba kepada tuannya,PAS bukan saja terkesima dengan tuan DAP yang digelar dinosor,sebaliknya rela melakukan apa saja demi memenuhi kehendak tuannya.

Semua orang tahu betapa puak khawarij ini pernah menolak untuk menubuhkan kerajaan perpaduan di Perak dengan berMBkan seorang PAS,sebaliknya lebih rela ditunggangi oleh Ultra Kiasu Chauvanist DAP. Maka lahirlah seorang gila yang digelar Nizar Komunis.

Hasil perhubungan haram maka lahirlah produk haram seperti Nizar Komunis, Khawarij ini lebih rela menghasut kaum lain agar membenci bangsanya sendiri .

Sekarang ini,walaupun Khawarij PAS sedar mereka tidak akan sama sekali berjaya memperjuangkan kearah negara Isle versi PAS,tetapi atas dasar prinsip machivieli ,demi mencapai matlamat memperolehi kuasa, apa saja sanggup dilakukan dan dihalalkan.

PRU13 khawarij PAS bakal ditolak oleh orang melayu, semua orang melayu sudah melihat betapa parti kasta paling rendah didalam pakatan sanggup memperhambakan diri kepada DAP.

Mengapa Pisau mengutarakan isu ini, kerana didalam pemukiman PAS di Port Dickson 2 tahun  lepas ternyata Khawarij PAS tidak bercakap benar dihadapan umum hatta kepada ahli mereka.

Apa perlunya membuat kenyataan bahawa mereka masih mendapat sokongan orang melayu,jika realitinya berlaku penolakan besar besaran.

Dan seperti biasa mereka seperti didalam denial syndrome telah membuat kenyataan didalah Haprak Daily lidah bercabang PAS menyatakan orang melayu masih menyokong khawarij PAS.

Ingatlah,menurut sumber berdasarkan culaan sulit yang dijalankan oleh juak pakatan sendiri, amat jelas orang melayu sudah sedar dan menjauhkan diri daripada politik gampangan pakatan haprak.


SUMBERReadmore: http://www.pisau.net/2012/10/nik-aziz-sedih-masih-tak-ada-yang-layak.html#ixzz29daCRvIC


No comments:

Post a Comment