Monday 19 August 2013

Kantoi !! SIARKAN GAMBAR PALSU #1Malaysia #rakyatnews #pray4egypt #EgyptMassacre #egypt


Di hentam teruk di Laman Media akibat, Mungkin tersalah cetak dan tersalah tulis berita sebuah akhbar paling LARIS serta paling kuat menipu macam HARAMBEJAKAH. sanggup menipu Rakyat Malaysia.( gambar kat atas hiasan jer) kisah sebenar kat bawah ni...Harakah hari ni telah menyiarkan sekeping gambar yang didakwanya ahli-ahli Parlimen Jerman berdiri memberi penghormatan kepada rakyat Mesir yang terkorban. 


Dengan menggunakan tajuk "Gempar! Ahli Parlimen Jerman beri penghormatan roh syuhada".., Harakah juga menerbitkan artikel seolah-olah ahli Parlimen Jerman lebih baik dari Ahli Parlimen di Malaysia.

Malangnya, gambar yang disediakan oleh HarakahDaily tersebut terbukti gambar palsu yang telah disiarkan pada tahun 2009 melalui sebuah video klip yang bertajuk "Die heuchlerische Brut".

Harakah dilihat telah secara sengaja bertujuan membangkitkan kemarahan para pembacanya terhadap kerajaan Malaysia serta sengaja menghasut para pembacanya supaya membenci pihak pemerintah negara ini.


Dibawah ini adalah merupakan video klip yang mengandungi gambar palsu pada minit 1:30 yang disiarkan oleh Harakah tersebut. Jelas tertulis bahawa video ini dihasilkan pada tahun 2009 dan tak ada kaitan langsung dengan krisis yang berlaku di Mesir. ~ MPP News

No comments:

Post a Comment