Sunday 20 January 2013

Gempar !! Wanita Naiki Kereta Bersama Seorang Lelaki Maut Terkena Tembakan Polis. @PDRMsia @bernamadotcom   

  

KLANG, 19 Jan - Seorang wanita berusia 22 tahun yang menaiki sebuah kereta curi bersama seorang lelaki maut selepas terkena tembakan oleh anggota polis apabila enggan mematuhi arahan supaya berhenti dalam kejadian di Taman Sejati di sini, Jumaat malam.

Mangsa yang duduk di sebelah suspek lelaki yang memandu kereta jenis Waja, cedera parah di bahagian badan selepas terkena tembakan yang dilepaskan oleh seorang anggota polis ke arah suspek berusia 31 tahun.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Mohamad Adnan Abdullah berkata kejadian bermula pada 7.35 malam apabila sebuah kereta peronda polis terserempak dengan kereta dipandu suspek yang berada dalam keadaan mencurigakan sebelum mengarahkannya berhenti di Jalan Batu 3 Lama di sini.

Beliau berkara pemandu Waja terbabit bagaimanapun enggan berbuat demikian lalu memecut kenderaannya dan ketika dikejar polis, suspek bertindak melanggar beberapa kereta lain sebelum berhenti di satu kawasan di Taman Menara di sini.

"Salah seorang anggota polis keluar untuk melakukan pemeriksaan tetapi kereta suspek tiba-tiba mengundur dan cuba merempuh polis itu sehingga memaksa anggota terbabit melepaskan satu das tembakan amaran.

- BERNAMA

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment